VOEDING

Voeding is in deze tijd een veelbesproken onderwerp. Voeding/afvallen en verschillende diëten. Ik meng me dan ook liever niet in discussies op verjaardagen over dit onderwerp. Een ieder heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen waarheid, maar als we het antwoord hadden gevonden hoe komt het dan dat toch iedereen er nog steeds zo mee bezig is en overgewicht alleen maar toeneemt?

Bijna iedereen heeft wel eens 1 of meerdere diëten gevolgd, soms met succes, maar over het algemeen is dit succes helaas tijdelijk.

Leren luisteren naar je lichaam en ontdekken wat je nu echt nodig hebt om goed te functioneren is toch niet zo vanzelfsprekend. Wat is de juiste “brandstof” die jouw lichaam nodig heeft?

Op die manier kom je in een gezond lichaam en dat is veel belangrijker dan wat de weegschaal zegt of hoeveel calorieën iets bevat. Dat je hier vaak ook nog wat kilo’s door kwijtraakt is mooi meegenomen. Door bewuster eten te kiezen en goed zelf na te denken over gezonde alternatieven kun je blijvend gezond worden, energieker zijn én wat kilo’s kwijtraken.

GEEN DIEET, MAAR OP EEN GEZONDE MANIER AFVALLEN

Mijn principe is gebaseerd op PuurGezond, waarbij ik ben aangesloten als professional om je te begeleiden naar een gezond lichaam. Dit is geen dieet, maar wel een goede en gezonde manier om kilo’s kwijt te raken. Het is een leefstijl verandering, waarbij je voortaan kiest voor pure, volwaardige en voedzame producten. Het gaat uit van het 80/20 principe. Wanneer je voor 80% gezond eet, kun je voor 20% echt ook wel eens voor mindere gezonde producten kiezen. 

In mijn praktijk kijk ik samen met jou naar:

  • je huidige eetpatroon en waar kun je alternatieven voor gebruiken
  • luister ik voldoende naar mijn lichaam?
  • waar heb ik echt behoefte aan?
  • wanneer eet ik en welke keuzes maak ik?
  • hoe is mijn beweegpatroon?
  • ontspan ik wel voldoende?

Mijn start van de dag is nu al een lange tijd met de overheerlijke granola die Saskia zelf maakt. Ik ben lange tijd op zoek geweest naar een ontbijt dat naast gezond, vooral ook voedzaam genoeg is om de ochtend zonder hongergevoel door te komen. Met dit ontbijt lukt dat zeker weten en het is nog hartstikke lekker ook. Bedankt Saskia voor iedere keer de fantastische service betreft mijn bestelling en het snelle leveren.

Ik ben blij dat ik jou benaderd heb, ik vind het prettig om zo nu en dan met jou te praten. Niet alleen over voeding, maar ook over levensvragen. Soms even bij jezelf te rade gaan.

IK BEN AANGESLOTEN BIJ