Behandelingen

VITA

Vita staat voor leven en ik wil dat jij weer optimaal van het leven gaat genieten!
Hoe? Door dit prachtige VITA Traject!

Het is een combinatie van mijn diensten coaching, voeding & ontspanning. Omdat ik geloof dat wanneer jij lekkerder in je vel wilt zitten je ál deze aspecten moet aanpakken!

COACHING

Voor veel mensen is de weg naar een psycholoog een te grote stap, maar hoe vaak denken we niet, hoe kan ik het beste met deze lastige situatie omgaan? In Amerika is het heel gebruikelijk om zo nu en dan naar je coach te gaan om je knelpunten te bespreken. Steeds vaker hebben wij hier ook behoefte aan in deze hectische samenleving. Tegenwoordig zijn er dan ook in Nederland heel wat coaches aan het werk.

Coaching is begeleiding van mensen in de ontwikkeling, op basis van een gelijkwaardige relatie en met een focus of doel. Coaching biedt een veilige omgeving om op zoek te gaan naar wie je bent en wat je wilt.

MASSAGE

Massage is in eerste instantie heerlijk voor de ontspanning, maar heeft ook zeer veel positieve effecten voor lichaam en geest. Massage is één van de oudste geneeskundige behandelingen. In het Oosten is massage dan ook een ingeburgerde traditie, maar in het Westen helaas nog niet. Een massage geeft je energie en een fit gevoel. Het versterkt je kracht, zodat je weerstand (fysiek, emotioneel & mentaal) groter wordt. De huid, de spieren en het bindweefsel worden soepeler, vervelende spanningen verdwijnen en afvalstoffen worden gemakkelijker afgevoerd. Veel gezondheidsproblemen vinden hun oorsprong in stress. Teveel stress leidt tot een permanente spanning in de spieren. Deze spanning belemmert dan weer de doorstroming van energie en doorbloeding.

VOEDING

Leren luisteren naar je lichaam en ontdekken wat je nu echt nodig hebt om goed te functioneren is toch niet zo vanzelfsprekend. Wat is de juiste “brandstof” die jouw lichaam nodig heeft?

Op die manier kom je in een gezond lichaam en dat is veel belangrijker dan wat de weegschaal zegt of hoeveel calorieën iets bevat. Dat je hier vaak ook nog wat kilo’s door kwijtraakt is mooi meegenomen. Door bewuster eten te kiezen en goed zelf na te denken over gezonde alternatieven kun je blijvend gezond worden, energieker zijn én wat kilo’s kwijtraken.

ONTSPANNING

Stress betekent letterlijk spanning. Er bestaat gezonde spanning en ongezonde spanning. Gezonde spanning helpt bij veel mensen om beter te functioneren. Je lichaam vertoont dan ook allerlei reacties die je hierbij helpen. Wanneer je teveel stress/spanning ervaart mag dit niet te lang duren, anders wordt dit schadelijk voor je en kan dit zelfs chronische stress worden.

Door bewust te worden van je ademhaling, geef je jezelf letterlijk meer lucht.