Voeding

Voeding is in deze tijd een veelbesproken onderwerp. Voeding/afvallen en verschillende diëten. Ik meng me dan ook liever niet in discussies op verjaardagen over dit onderwerp. Een ieder heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen waarheid, maar als we het antwoord hadden gevonden hoe komt het dan dat toch iedereen er nog steeds zo mee bezig is en overgewicht alleen maar toeneemt?

Bijna iedereen heeft wel eens 1 of meerdere diëten gevolgd, soms met succes, maar over het algemeen is dit succes helaas tijdelijk.

 

Leren luisteren naar je lichaam en ontdekken wat je nu echt nodig hebt om goed te functioneren is toch niet zo vanzelfsprekend. Wat is de juiste “brandstof” die jouw lichaam nodig heeft?

Op die manier kom je in een gezond lichaam en dat is veel belangrijker dan wat de weegschaal zegt of hoeveel calorieën iets bevat. Dat je hier vaak ook nog wat kilo’s door kwijtraakt is mooi meegenomen. Door bewuster eten te kiezen en goed zelf na te denken over gezonde alternatieven kun je blijvend gezond worden, energieker zijn en wat kilo’s kwijtraken.

 

Mijn principe is mede gebaseerd op de denkwijze “Weg met de Weegschaal” van Meijke van Herwijnen in combinatie met het Voedingscentrum.

 

In mijn praktijk kijk ik samen met jou naar:

  • je huidige eetpatroon en waar kun je alternatieven voor gebruiken
  • luister ik voldoende naar mijn lichaam?
  • waar heb ik echt behoefte aan?
  • wanneer eet ik en welke keuzes maak ik?
  • hoe is mijn beweegpatroon?
  • ontspan ik wel voldoende?

 

Heb jij ook ZIN in een GEZOND en VITAAL lichaam ?

Dan hoop ik je binnenkort te zien bij Zin-Geving !