2019
15th jul 2019

Wil je afvallen? Blijf dan vooral eten!! 😋🍆

Ja dat klinkt misschien gek, maar heel vaak zie ik in mijn praktijk dat de mensen die willen afvallen te weinig eten. Te weinig voedzaam eten, ontbijt en/of lunch overslaan en geen tussendoortjes eten. Zo denken ze door minder inname af te vallen, maar dan kun je de klok erop gelijk zetten dat je snaai honger krijgt in de middag en/of de avond.

Tip: Eet gelijkmatig gedurende de dag om snaaitrek te voorkomen en je bloedsuikerspiegel op een gelijk niveau te houden. Dan heb je hier veel minder behoefte aan.


Dus eet smakelijk

11th jul 2019

Soms weet je het allemaal even niet meer en heb je geen overzicht meer……

Je weet gewoonweg niet meer waarom je de dingen doet die je doet. “Wat maakt mij gelukkig, waar sta ik eigenlijk voor, ik heb alles maar toch voel ik me niet blij hoe komt dat toch? Wanneer heb ik me voor het laatst écht ontspannen gevoeld? Écht genoten? “

Het leven lijkt aan je voorbij te gaan en uit automatisme doe je de dingen die je “moet” doen. Het leven lijkt je te overkomen en je verliest de controle. De energie ontbreekt je om er iets aan te doen en je weet ook niet waar te beginnen.


12th jun 2019

❤️ Moederdag ❤️

Moeder zijn vind ik het mooiste wat er is. Dagelijks verbaas ik me over hoe snel het gaat, hoeveel ze al weten, hoe nieuwschierig ze zijn, hoe mooi ze zijn, hoe lief ze zijn, hoe ondernemend ze zijn, hoe eigenzinnig ze zijn, hoe ondeugend ze zijn, maar bovenal hoe bijzonder het is dat ik hun mama mag zijn. ❤️

Op moederdag ben ik dankbaar en ook verdrietig, omdat ik dit niet kan vieren en delen met mijn eigen moeder, mijn voorbeeld, mijn steun, de liefste moeder en oma die er bestond. 🙏


Vandaag ga ik extra genieten van alle kleine momentjes wat het moederschap en het leven juist zo mooi maakt. De knutsels, het ontbijt waar ze ijverig aan mee helpen 👍 en dat ik geoorloofd kan zeggen nee vandaag even niet, het is moederdag vraag maar aan je vader 😉😂❤️

4th jun 2019

Wat gaat er wél goed? 💚

Vaak zijn we geneigd alleen te kijken wat er allemaal niet goed gaat in ons leven. Dit geeft dan vaak een negatief gevoel wat de overhand heeft. Wanneer je in z’on negatieve spiraal zit is het soms lastig eruit te komen en dat is jammer.

We vergeten heel vaak wat er allemaal wél goed gaat op een dag. Schrijf dagelijks aan het einde van de dag eens op wat er wel goed is gegaan? Waar heb je om gelachen? Waar heb je van genoten die dag? Waar ben je trots op? Je zult zien dat er mooie inzichten komen, dat het genieten vaak in kleine dingen zit én dat het zo slecht niet is 😉🤗🍀 ❤️🙏
25th apr 2019

Waar kun jij van genieten? 🌻

Ik hou van zonnebloemen, heerlijke zonnige kleur en ze lijken open te staan voor alles! Dat gevoel geven ze mij en ik hou van die instelling. Zie wat het leven je brengt, leer er wat van of niet, maar maak je eigen keuzes en respecteer de keuzes van anderen. Heb je een probleem klein of groot, doe er iets aan! Wil je liefde ontvangen, geef dan ook liefde! ❤️Wat je geeft krijg je vaak terug.

Het leven is te mooi, te kort, te ongrijpbaar om maar door te gaan op die automatische piloot. Doe elke dag iets waar je van geniet, klein of groot, kort of lang maakt niet uit.


Waar geniet jij van?

3rd apr 2019

Verwen jezelf! 💐🌺

Hoe vaak verwen jij jezelf op een mooie bos bloemen of wacht jij totdat je ze van iemand anders krijgt? Gaat alles eerst naar wat anderen nodig hebben in je gezin?

Zet jezelf ook eens bovenaan de lijst, want als jij gelukkig bent is de rest dat ook! Als je het zo bekijkt is het ook veel minder moeilijk om te doen.


Wat gun jij jezelf vandaag?

2018
28th mei 2018

Vakantie/rust doet wonderen!

Ik was het even zat allemaal, herken je dat, dat alles even teveel is en je nergens meer plezier uit haalt?

Dat is zo zonde, want dan geniet je natuurlijk ook van alles een stuk minder, de kleine mooie dingen zie je even niet meer of je ergert je er zelfs aan.

2nd mei 2018

Hoe aardig ben jij voor jezelf?

Tegen onze vriendinnen zijn we altijd heel lief, aardig, begripvol en meelevend, maar hoe zijn we voor ons zelf?
Vaak zijn we voor ons zelf zó ontzettend veel strenger, we doen het niet snel goed.

11th apr 2018

Hoe hoog leg jij de lat?

Moet bij jou ook alles perfect gaan en precies zoals jij je had voorgesteld? Je to do lijst krijg je maar niet afgewerkt, omdat er steeds meer bijkomt? Super frustrerend is dat en ik herken het als geen ander, omdat ik leef met oneindige lijstjes 😬 Het ontevreden gevoel blijft zo alleen maar, omdat je niet lekker ALLES kunt wegstrepen. Dus vanaf nu nieuwe aanpak en kies ik 3 prioriteiten voor de dag en als ik die heb gedaan, ben ik tevreden en de rest is bonus of komt lekker de volgende dag. Heb jij hier ook wel eens last van?
11th apr 2018

Denk jij ook dat iedereen een perfect leven hebt en jij niet?

Door Social Media kun je het idee krijgen dat iedereen het dik voor elkaar heeft en jij niet. Dit is natuurlijk niet het geval, maar ja door de mooie plaatjes lijkt het vaak wel zo. We doen hier allemaal aan mee en laten niet snel onze kwetsbare kant zien op Social Media of een foto wanneer we net uit bed zijn.

9th apr 2018

Waar heb jij NU behoefte aan?

Waar heb jij NU behoefte aan? En ben je je daar bewust van? Of heb je hier door de hectiek van de dag nog helemaal niet aan gedacht? Ik ben benieuwd waar jij behoefte aan hebt, ja echt waar! In de huidige maatschappij zijn we vaak zo druk met ons zelf dat we ons helemaal niet meer afvragen waar een ander behoefte aan heeft. Dus laat me graag weten, zodat ik hier weer van kan leren om jullie hopelijk te inspireren/motiveren. Heb je bv. behoefte aan meer ontspanning, zelfvertrouwen, (zelf)liefde, balans, energie, gezonder lichaam of een combi van alles. Let me know! 
31st mrt 2018

Hoe werd jij wakker vanmorgen?

Nou ik zoals de hele afgelopen week veel te vroeg 😫 mijn kids zijn blijkbaar van slag door de nieuwe tijd. Laat naar bed en toch vroeg weer wakker. En al moet ik eerlijk bekennen dat ik de hele week hier al over loop te mopperen (netjes uitgedrukt) dacht ik vanmorgen ach ja het gaat niet veranderen ik kan er maar beter een TOP dag van maken!

28th mrt 2018

Hoe ontspan jij het liefst?

Hoe ontspan jij het liefst? Dit ziet er wat mij betreft heerlijk uit! Maar kom jij hieraan toe? Ik helaas te weinig, door de waan van dag schieten de weken voorbij en bovendien is een boek lezen met 2 kleine kinderen een uitdaging. Plan tijd voor jezelf om genoeg op te laden om ook goed voor je gezin te kunnen zorgen. Dit hoeft niet altijd geld te kosten of buitenshuis te zijn, maar je kunt ook kiezen voor uur eeder naar bed met een goed boek of een uitgebreide douche als de kinderen op bed liggen. Wat ga jij deze week voor jezelf doen? Laat het me hieronder weten. 

 
19th mrt 2018

Puur, Gezond en Lekker……ja het kan!

Sinds eind januari ben ik aangesloten als coach/begeleider bij Puur Gezond! Dit gaat met name om het woord zegt het al Puur en Gezond eten. Dit zijn producten zoals groenten, fruit, vlees, vis, noten, peulvruchten, volkoren producten, ei en zuivel. Puur Gezond heeft meer smaak, meer voedingswaarde en meer verzadiging. Daardoor val je af, maar krijg je ook meer energie en zie je er beter uit. Driedubbele winst!

14th mrt 2018

Nee zeggen….hoe goed ben jij hierin?

Eén van de veel voorkomende problemen bij mensen met burn-out klachten is dat ze moeite hebben met grenzen stellen. Ze hebben moeite met Nee zeggen en willen aardig gevonden worden. Dit wil natuurlijk bijna iedereen, maar wanneer trek je de grens en zeg je Nee zo is het genoeg. Dit komt meestal aan het licht op de werkvloer, bij hoge werkdruk en wanneer er telkens meer en meer van je wordt verwacht.

14th feb 2018

Liefde is

Het zal je niet ontgaan zijn dat het vandaag Valentijnsdag is. Dit hoef je uiteraard niet (alleen) vandaag te vieren dit kan elke dag!

12th feb 2018

Gebrek aan energie de laatste tijd

Ligt het nu aan mij of is iedereen die ik zie of spreek erg moe?

Ik ben in ieder geval erg moe en niet alleen door de gebroken nachten, maar gewoon anders extra moe ofzo. Veel mensen zijn ziek (geweest) en het duurt erg lang voordat het energieniveau weer op peil is. Toch schijnt af en toe ook de zon en is het gelukkig alweer wat langer licht buiten, dus dan denk je toch hoe komt dat nu?

7th feb 2018

What you see is what you get?

Hoe zie je de dag vandaag? Heerlijke zonnige winterdag of bah wat is het koud. Zo gaat het dagelijks, het is maar met welke mindset jij besluit de dag te beginnen! Probeer in de morgen eens te bedenken hoe jij de dag wil zien/voelen/ervaren
1st feb 2018

Zieke kinderen

Dan denk je dat alles lekker loopt, 2 super inspirerende dagen achter de rug en zin om aan het werk te gaan en dan midden in een klantgesprek belt de juf…………of ik mijn dochter met buikpijn van school kan halen. Uhm ja ok……….. gelukkig was mijn klant zo lief om te zeggen joh lekker gaan ik weet hoe dat is, als je kind ziek is moet je gaan.

26th jan 2018

Er even tussenuit

Sinds gister ben ik op de Veluwe met een groep ondernemende vrouwen voor de MBA mastermind en wat is dat bijzonder. 2 dagen met elkaar om te leren en te inspireren van elkaar en dat voelt veel leuker dan alles zelf bedenken en uitvogelen. Het is een hele fijne groep!

19th jan 2018

Verwondering

Wat vond hij het prachtig in het park, onze zoon keek zijn ogen uit! Hij zag voor het eerst eenden zwemmen en kraaide verrukte kreten uit van verwondering, zoals alleen een jongetje van 1,5 dat kan. Fantastisch vond ik dat om te zien en smolt van binnen. Dat gezichtje sprak boekdelen en wat is dat genieten.

11th jan 2018

Je passie volgen

Je passie volgen……

Dat hoor je regelmatig, maar weet jij wat jouw passie is?

Nou ik wist het ergens wel, maar het werd me van de week dubbel en dwars bevestigd. 
Mijn passie is Dansen !! 💃💃
Ik ging van de week met een heel aantal meiden van het “oude” showballet van dansschool Nicole weer eens lekker dansen.


8th jan 2018

Het nieuwe jaar

Precies een week zijn we alweer in het nieuwe jaar, maar vandaag nu de kinderen weer naar school zijn, begint voor velen weer het reguliere leven. Althans voor mij wel!

2017
29th dec 2017

Terugblik 2017

Terugblik 2017…

Tijdens de feestdagen en tegen het einde van het jaar blik ik meestal even terug op het afgelopen jaar. Jeetje het was een turbulent jaar met als grote verandering het ondernemerschap! Dat had ik nog niet aan zien komen vorig jaar op 31 december 2016!

14th dec 2017

Werken in een cafétje in Amsterdam

Daar droomde ik van toen ik nog in loondienst werkte en nu zit ik hier bij VINNIES in de Scheldestraat. Heerlijk even alleen in een leuke omgeving met een hippe gemberthee met citroen en 2 gepocheerde eieren met zalm. Niemand die me kent en ik kan gaan wanneer ik zin heb. I love it ha ha.

4th dec 2017

Angst

Angst, Angst, Angst en toen liet ik los…….

Jarenlang piekeren over een beslissing die je maar niet durft te nemen, het verbreken van een relatie, het beëindigen van een dienstverband, het loslaten van een vriendschap wat heeft me dat veel ellende, kilo’s lichter in mijn geval en grijze haren gekost. Ongelofelijk als ik erop terugkijk dat ik zo lang nodig heb gehad om beslissingen te nemen, totdat het gewoon écht ongezond werd en ik het gevoel had er niet meer uit te komen.

27th nov 2017

Herfstblues

Herfstblues? Haal de warmte in huis!

Brrrr wat een vies weer, wil jij ook niet heerlijk voor de open haard zitten en niks doen?

In de herfst met de vallende blaadjes en het sombere weer zitten veel mensen eerder in een dip dan in de zomer. Zo heb je de herfstblues waar ongeveer 10-20% van de bevolking last van heeft, maar er zijn ook mensen met Seasonal Affective Disorder ongeveer 5-10% van de mensen heeft hier last van en die komen het liefst hun bed niet meer uit.

22nd nov 2017

Duidelijk is niet onaardig!

Dit kaartje lag laatst voor mijn bord bij een exclusieve lunch met de MBA voor Ondernemers. Wij hadden elkaar nog niet eerder ontmoet en ik vond het apart dat dit kaartje bij mijn bord stond. Hoe kon ze dit weten dat ik daar soms moeite mee heb.

16th nov 2017

Mama is op!!

Mama is op !!!!

Dat dacht ik vanmorgen na weer een slapeloze nacht. Jeetje hoe hou ik dit vol, vraag ik me vaak af en hoe doen andere moeders dat?

Al ongeveer 6 jaar slaap ik geen nacht door en dat doet helaas geen goed aan mijn humeur, mijn uiterlijk, mijn relatie, mijn concentratievermogen, mijn inlevingsvermogen, mijn eetgedrag, mijn geduld richting de kinderen en ga zo maar door……..
10th nov 2017

Op zoek naar……………..mezelf

Jarenlang wist ik niet wat ik wilde en bleef ik maar op de geijkte paden, zoals ik dacht dat dit van me verwacht werd. Er bleef maar een onrustig en ontevreden gevoel knagen dat ik niet echt deed waar ik gelukkig van werd. Mijn familie en vrienden hoorden mij maar steeds klagen, maar ik deed er nooit echt iets aan.

6th nov 2017

Moederschap

”Het moederschap vind ik best zwaar”

Dat zei laatst een moeder bij het kinderdagverblijf tegen me. Iemand die ik nog helemaal niet zo lang en goed ken. Op de terugweg dacht ik jeetje wat moedig van die vrouw omdat zo te zeggen, dat hoor je niet zo vaak zo in deze directe bewoording. Ik hoor wel eens moeders om me heen puffen op school, de ochtendspits overleefd na weer een onrustige nacht door nog een baby, maar eerlijk gezegd ben ik dat zelf meestal. Volgens mij hangt hier nog wel een behoorlijke taboe omheen om eerlijk en open te zijn dat het soms gewoon verrekt zwaar is.