Ik was het even zat allemaal, herken je dat, dat alles even teveel is en je nergens meer plezier uit haalt?

Dat is zo zonde, want dan geniet je natuurlijk ook van alles een stuk minder, de kleine mooie dingen zie je even niet meer of je ergert je er zelfs aan.

Af en toe de stekker eruit halen is noodzakelijk om jezelf weer op te laden door niets te moeten. Moeten maakt gek, daar heb ik jaren geleden eens een boek over gelezen en dat geldt voor mij ook. Als ik teveel moet dan wil ik helemaal niets meer. Dan heb je het gevoel geen vrijheid over je eigen leven te ervaren. En dat is nou juist mijn grootste allergie! Dat wilde ik toch juist, eigen baas zijn ook over mijn eigen tijd? Ja, dat klopt, maar zeker in het begin was ik juist zoooo enthousiast dat je geen vrij meer wilt of neemt en dat ga je op den duur merken en mijn omgeving ook 😉 Dus ook wanneer je te enthousiast bent, heb je nog steeds af en toe rust nodig.

Dus ook ik zoek uiteraard geregeld naar mijn balans, ook als coach werk ik dagelijks aan mezelf en aan mijn grenzen. En ik kan op zijn tijd ook wel wat ontspanning gebruiken! Ik kan enorm genieten van een dagje wellness met een heerlijke massage, of lekker shoppen en eten met vriendinnen. Nu heb ik laatst met de meivakantie bijna 2 weken vakantie gehouden met de kids en eerst voelde dat vreemd en onwennig, mag dat eigenlijk wel, hoezo van wie? Mag dat van mij? Ja, nou just relax en enjoy dus! En dat heb ik gedaan. Wat me vooral opvalt is dat ik juist daarna weer zoveel zin heb om te werken en bruis van enthousiasme en de nieuwe ideeën, dus het is gewoon nodig ook om soms even vakantie en rust te houden!

Nog even volhouden de zomervakantie komt in zicht! Zet die vakantiefoto van waar je naartoe gaat, maar vast op je beeldscherm. Voorpret doet ook al wonderen! 🍀