Written by Saskia van den Corput

Angst

Angst, Angst, Angst en toen liet ik los…….

Jarenlang piekeren over een beslissing die je maar niet durft te nemen, het verbreken van een relatie, het beëindigen van een dienstverband, het loslaten van een vriendschap wat heeft me dat veel ellende, kilo’s lichter in mijn geval en grijze haren gekost. Ongelofelijk als ik erop terugkijk dat ik zo lang nodig heb gehad om beslissingen te nemen, totdat het gewoon écht ongezond werd en ik het gevoel had er niet meer uit te komen.

Al die irritante gedachtes die me van hot naar her brachten, maar nooit naar de oplossing. Angst is een slechte raadgever, ja die uitdrukking kende ik ook heus wel, maar ja doe het maar “even” die angst in de hoek gooien.

Read More
Written by Saskia van den Corput

Herfstblues

Herfstblues? Haal de warmte in huis!

Brrrr wat een vies weer, wil jij ook niet heerlijk voor de open haard zitten en niks doen?

In de herfst met de vallende blaadjes en het sombere weer zitten veel mensen eerder in een dip dan in de zomer. Zo heb je de herfstblues waar ongeveer 10-20% van de bevolking last van heeft, maar er zijn ook mensen met Seasonal Affective Disorder ongeveer 5-10% van de mensen heeft hier last van en die komen het liefst hun bed niet meer uit. Deze seizoensgebonden depressie start meestal rond oktober/november en kan wel duren tot maart/april. Dat is best lang. De grootste boosdoeners zijn tekort aan zonlicht en de ontregeling van de biologische klok.

Enige tips om de herfstblues wat tegen te gaan:

* Hou vast aan een regelmatig ritme

* Ga elke dag 1 uur naar buiten evt. met paraplu

Written by Saskia van den Corput

Mama is op!!

Mama is op !!!!

Dat dacht ik vanmorgen na weer een slapeloze nacht. Jeetje hoe hou ik dit vol, vraag ik me vaak af en hoe doen andere moeders dat?

 

Al ongeveer 6 jaar slaap ik geen nacht door en dat doet helaas geen goed aan mijn humeur, mijn uiterlijk, mijn relatie, mijn concentratievermogen, mijn inlevingsvermogen, mijn eetgedrag, mijn geduld richting de kinderen en ga zo maar door……..

Dit laat ik natuurlijk zo min mogelijk merken, want ja wie heeft er wat aan. Doorgaan, doorgaan, niet zeuren, schouders eronder, wordt vanzelf beter als ze 16 zijn, andere moeders hoor ik ook niet klagen. Dat zijn dan weer die vervelende kritische stemmetjes. Wat zijn wij toch streng voor ons zelf. Ik betrap me daar zelf ook vaak op.

 

Soms wat aardiger zijn voor ons zelf mag best, de situatie accepteren dat het nu “even” zo is en het bespreekbaar maken helpt vaak een hoop. Want jij en ik zijn zeker niet de enige met deze allesoverweldigende vermoeidheid. Plan tijd in voor jezelf om op te laden!

Written by Saskia van den Corput

Op zoek naar……………..mezelf

Jarenlang wist ik niet wat ik wilde en bleef ik maar op de geijkte paden, zoals ik dacht dat dit van me verwacht werd. Er bleef maar een onrustig en ontevreden gevoel knagen dat ik niet echt deed waar ik gelukkig van werd. Mijn familie en vrienden hoorden mij maar steeds klagen, maar ik deed er nooit echt iets aan.

 

Ik bleef in verschillende banen hangen, waarvan ik zelfs de keiharde les van een burn-out nog niet als genoeg signaal beschouwde. Dus ging ik maar door in de hoop dat iemand anders voor mij een beslissing zou maken, want dat zou het makkelijkste zijn. Ook dat gebeurde zelfs, door een faillissement bij een vorige werkgever kreeg ik de kans om nieuwe stappen te zetten en dat deed ik wel enigszins door een 2 jarige prachtige opleiding tot Coach te volgen, waar mijn hart lag. Maar zelfs daarna heb ik nog jaren mijn wens om voor mezelf te starten uitgesteld uit angst en bleven de stemmetjes maar in mijn hoofd zitten. Een lieve vriendin zegt altijd tegen mij, wanneer je er klaar voor bent zul jij de beslissing nemen.

Read More
Written by Saskia van den Corput

Moederschap

”Het moederschap vind ik best zwaar”

Dat zei laatst een moeder bij het kinderdagverblijf tegen me. Iemand die ik nog helemaal niet zo lang en goed ken. Op de terugweg dacht ik jeetje wat moedig van die vrouw omdat zo te zeggen, dat hoor je niet zo vaak zo in deze directe bewoording. Ik hoor wel eens moeders om me heen puffen op school, de ochtendspits overleefd na weer een onrustige nacht door nog een baby, maar eerlijk gezegd ben ik dat zelf meestal. Volgens mij hangt hier nog wel een behoorlijke taboe omheen om eerlijk en open te zijn dat het soms gewoon verrekt zwaar is. En dat is jammer vind ik, wij vrouwen moeten altijd sterk zijn, vooral onder elkaar, maar we kunnen elkaar veel beter steunen in deze pittige opgave. Het is niet niks om al die ballen in de lucht te houden en dan jezelf niet te vergeten. Vaak lukt het ons nog wel om al die ballen in de lucht te houden, maar vergeten we onszelf op de to do lijst te zetten. Bij mannen gaat dit vaak een stuk makkelijker en zonder schuldgevoel. Zouden wij dit niet ook beter willen kunnen? Tijd voor jezelf blokken, ook écht nemen en dat zonder schuldgevoel!

Read More