Dan denk je dat alles lekker loopt, 2 super inspirerende dagen achter de rug en zin om aan het werk te gaan en dan midden in een klantgesprek belt de juf…………of ik mijn dochter met buikpijn van school kan halen. Uhm ja ok……….. gelukkig was mijn klant zo lief om te zeggen joh lekker gaan ik weet hoe dat is, als je kind ziek is moet je gaan.

Ik zal rond deze tijd van het jaar vast niet de enige zijn, want de een na de ander hoor je met griepklachten, maar toch is het even schakelen. Zo zie je maar je hebt niet alles in de hand. Wanneer je zelf in een lekkere flow zit, betekent niet dat het thuis bij iedereen ook zo is. Eerst mijn dochter thuis en nu mijn zoontje. Soms moet je dan alles laten vallen en er voor ze zijn. In eerste instantie vond ik dat écht wel even balen hoor, hoe ga ik dat doen, vanmiddag heb ik ook nog een afspraak. Dit komt nu echt niet uit!! Maar ja wanneer komt dit wel uit, we hebben het toch elke dag veel te druk en geen tijd om ziek te zijn?!

Na wat gestruggel in mijn hoofd, dacht ik wat heerlijk dat ik nu “eigen” baas ben en er gewoon kan zijn wanneer dit nodig is bij het thuisfront. Tenminste als ik allemaal van die lieve klanten heb die soms dan verplaatst moeten worden naar de avonduren 😉, maar dat zal vast het zijn meestal ook moeders met dezelfde gevoelens.

Toen ik nog in loondienst zat, was dit één van mijn grote kopzorgen, wat als 1 van mijn kinderen ziek is, wat uiteraard zo nu en dan gebeurde. Wat voelde ik me schuldig om dan thuis te moeten blijven, maar ja je wilt er ook zijn voor je kind, gevangen tussen rotgevoel. Even naar opa of oma brengen, kan in mijn geval niet, maar bovenal als je als kind ziek bent wil je toch het liefst bij je moeder zijn? Tenminste dat had ik vroeger en zo denk ik er nu nog over, misschien tuttig of ouderwets, maar dat is dan maar zo.

Acceptatie van de situatie is dan ook maar het beste wat je zo snel mogelijk kunt doen! Na wat gepieker en/of geregel er het beste van maken en genieten van het geknuffel