Je passie volgen……

Dat hoor je regelmatig, maar weet jij wat jouw passie is?

Nou ik wist het ergens wel, maar het werd me van de week dubbel en dwars bevestigd. 
Mijn passie is Dansen !! 💃💃
Ik ging van de week met een heel aantal meiden van het “oude” showballet van dansschool Nicole weer eens lekker dansen.

Elke week ben ik op woensdagmiddag op de dansschool met mijn dochtertje van 5 die nu ook op dansen zit. Het kriebelt elke week als ik weer die heerlijke muziek hoor dat merkte ik. En sporten doe ik nog wel regelmatig in de sportschool, maar dat is toch zo anders en veel individueler. Alle andere sporten zijn ook super, maar het gaat om veel meer dan alleen de sport op zich. Dat zei iedereen van de week.

Wat mis ik de sfeer, de gezelligheid, het vertrouwde gevoel, de gekkigheid met elkaar, de borrels en kletspraatjes erna, de heerlijke dansen, zelfs de pijnlijke buikspieroefeningen, de uitjes en de vele optredens die we gedaan hebben waarbij we op de mooiste locaties kwamen en in de verste uithoeken van het land!

Maar vooral dat wij écht onszelf kunnen zijn bij elkaar, vind ik toch wel het meest bijzonder. En het maakt niet uit of je wel dikke vriendinnen werd van elkaar of niet, maar we waren en zijn toch heel erg hecht met elkaar. Zoveel gedeeld met op de eerste plaats onze gedeelde passie voor dansen, maar ook een lach én een traan, een verrekte spier, zwangerschappen, verbroken relaties, huwelijken en helaas ook verlies van dierbaren. Dat is een band die je niet zomaar met iedereen opdoet op een andere sportclub.

Dus ik besloot dit met de lerares van mijn dochtertje te delen (ook een “oud” showballet dame), uhm kunnen wij ook niet nog eens af en toe dansen? Er bleek veel interesse en wat had iedereen het gemist zeg en we zeiden allemaal dit moeten we vaker doen, er is niets anders te vinden wat net zo is en voelt als dansen met elkaar! Wat gaf dit een energy boost zeg en wat heerlijk om weer bij te kletsen en te borrelen erna! En dat beetje spierpijn (extra dan vroeger) nemen we dan maar op de koop toe, toch meiden???

Verlies je passie niet uit het oog!!