Written by Saskia van den Corput

Op zoek naar……………..mezelf

Jarenlang wist ik niet wat ik wilde en bleef ik maar op de geijkte paden, zoals ik dacht dat dit van me verwacht werd. Er bleef maar een onrustig en ontevreden gevoel knagen dat ik niet echt deed waar ik gelukkig van werd. Mijn familie en vrienden hoorden mij maar steeds klagen, maar ik deed er nooit echt iets aan.

 

Ik bleef in verschillende banen hangen, waarvan ik zelfs de keiharde les van een burn-out nog niet als genoeg signaal beschouwde. Dus ging ik maar door in de hoop dat iemand anders voor mij een beslissing zou maken, want dat zou het makkelijkste zijn. Ook dat gebeurde zelfs, door een faillissement bij een vorige werkgever kreeg ik de kans om nieuwe stappen te zetten en dat deed ik wel enigszins door een 2 jarige prachtige opleiding tot Coach te volgen, waar mijn hart lag. Maar zelfs daarna heb ik nog jaren mijn wens om voor mezelf te starten uitgesteld uit angst en bleven de stemmetjes maar in mijn hoofd zitten. Een lieve vriendin zegt altijd tegen mij, wanneer je er klaar voor bent zul jij de beslissing nemen.

En dat was ook zo, begin van deze zomer heb ik na jaren die knoop doorgehakt en heb mijn vertrouwde vaste contract opgezegd om voor mezelf te beginnen! Mijn lieve partner stond hier volkomen achter en steunde me hier in, want zonder hem had ik het waarschijnlijk nog niet gedaan of gedurfd. En wat een heerlijk gevoel om weer écht voor jezelf te kiezen en te doen waar mijn hart ligt. Mensen begeleiden en helpen naar meer rust, ontspanning en hun eigen dromen en doelen waar te maken. Het leven is helaas zo kort, daar werd ik vorige week weer zo aan herinnerd tijdens Allerzielen, waar ik mijn lieve moeder herdacht. Nu wil ik het doen en nu ga ik ervoor, ook al is ondernemerschap keihard werken om jezelf op de kaart te zetten en moet ik wat drempeltjes over. Het geeft me ook veel energie en samen met een groep ambitieuze vrouwen en een fijne business coach werken we in de MBA voor ondernemers hier samen aan en dat is super! Ik realiseerde mij vanmorgen dat ik mijn verjaardagscadeau van morgen al aan mezelf gegeven heb dit jaar en dat voelt geweldig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *