Written by Saskia van den Corput

Angst

Angst, Angst, Angst en toen liet ik los…….

Jarenlang piekeren over een beslissing die je maar niet durft te nemen, het verbreken van een relatie, het beëindigen van een dienstverband, het loslaten van een vriendschap wat heeft me dat veel ellende, kilo’s lichter in mijn geval en grijze haren gekost. Ongelofelijk als ik erop terugkijk dat ik zo lang nodig heb gehad om beslissingen te nemen, totdat het gewoon écht ongezond werd en ik het gevoel had er niet meer uit te komen.

Al die irritante gedachtes die me van hot naar her brachten, maar nooit naar de oplossing. Angst is een slechte raadgever, ja die uitdrukking kende ik ook heus wel, maar ja doe het maar “even” die angst in de hoek gooien.

Loslaten van die angst is werkelijk doodeng en kan het gevoel van paniek opwekken, totdat je écht niet meer anders kunt en dan doe je het. Het kan totaal bevrijdend voelen en soms heel verdrietig of beiden ook al weet je dat het de juiste beslissing is of niet maar je kunt niet anders. Je voelt je heel kwetsbaar, dicht bij jezelf en zelfs een beetje naakt ofzo. Probeer in die tijden die we vast allemaal helaas mee (moeten) maken, zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven en niet te hard voor jezelf te zijn. Voel wat jij nodig hebt en geef daaraan toe, uithuilen bij een vriendin, ontspanningsoefeningen, sporten of onder een dekentje met een reep chocola en een kop thee …..meestal komen er daarna weer mooie(re) nieuwe dingen op je pad ook al wil je dat natuurlijk niet horen of geloven wanneer je er middenin zit.

Hou vol en wees lief voor jezelf!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *