Written by Saskia van den Corput

Herfstblues

Herfstblues? Haal de warmte in huis!

Brrrr wat een vies weer, wil jij ook niet heerlijk voor de open haard zitten en niks doen?

In de herfst met de vallende blaadjes en het sombere weer zitten veel mensen eerder in een dip dan in de zomer. Zo heb je de herfstblues waar ongeveer 10-20% van de bevolking last van heeft, maar er zijn ook mensen met Seasonal Affective Disorder ongeveer 5-10% van de mensen heeft hier last van en die komen het liefst hun bed niet meer uit.

Deze seizoensgebonden depressie start meestal rond oktober/november en kan wel duren tot maart/april. Dat is best lang. De grootste boosdoeners zijn tekort aan zonlicht en de ontregeling van de biologische klok.

Enige tips om de herfstblues wat tegen te gaan:

* Hou vast aan een regelmatig ritme

* Ga elke dag 1 uur naar buiten evt. met paraplu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *